Dobrodošli v spletni trgovini M-natura

M-NATURA

4 Nasveti, kako se izogniti suhim lasem pozimi

Zakaj so moji lasje pozimi tako suhi ?

ZAKAJ MOJI LASI POZIMI POSTANEJO SUHI?


Zima je pred vrati, zato je pomembno, da sebi in predvsem svojim lasem podarite nekaj dodatne ljubezni oz. nege. Večina ljudi se zaveda, da sonce in voda škodita vašim lasem, v resnici pa je ostro zimsko vreme vsaj tako škodljivo za lase!

Hladen in suh zrak znižuje vlažnost  vaših las in jih naredi suhe in krhke, kar draži in poškoduje vaše lase in lasišče. Ampak, da se pomagati ! Z dobrimi navadami se lahko znebite teh težav – toda kakšnimi navadami ?

NATURIGIN vam nudi 4 nasvete za lepe in zdrave lase, tudi ko vreme ni naklonjeno vašim lasem.

1.NASVET:  IZOGIBAJTE SE PREPOGOSTEMU PRANJU LAS Z VROČO VODO.  Mastni, pusti in krhki lasje so nekaj, čemur se vsi želimo izogniti. Mnogi si umivajo lase večkrat na teden, da se znebijo mastnih las, še posebej pa povišajo temperaturo vode, ko nastopi zimski mraz. Toda s tem dejansko samo še poslabšate težavo! Prekomerno umivanje las odstrani naravno slov na laseh, ki ga telo in lasišče proizvajata. Posledica tega je, da telo preide v samoobrambni način s proizvodnjo še več te zaščite - olja. Če še malo povečate vročo vodo, pomaga uničiti povrhnjico las. Plast povrhnjice ščiti lase pred vsem, čemur so lahko izpostavljeni lasje, npr. hladnost.

 

KOLIKO KRAT MORAŠ UMITI LASE?


Pravzaprav si morate lase umiti le nekajkrat (2-3) na teden. Pri NATURIGIN-u priporočamo, da si lase umijete s šamponom dvakrat. Na začetku šampon odstrani umazanijo in umazanijo, ki sta se nabrala sčasoma. Pri drugem umivanju las šampon prodre in lasem doda hrano in vonj.

Če pride do nerodne situacije, ko stojite z mastnimi lasmi pred ogledalom in morate iti ven, imamo popolno začasno rešitev za vas! Naš Invisible on the go Dry Shampoo ( SUHI ŠAMPON) ali Dry Shampoo Mousse Restyle and Refresh (PENA ZA PRANJE IN OBLIKOVANJE LAS) sta kot nalašč za osvežitev mastnih in dolgočasnih las. Suhi šamponi so enostavni za uporabo in pustijo svež in blag vonj, tako kot bi imeli sveže oprane lase.

 

2. NASVET : NA ZIMSKI MRAZ NE HODI Z MOKRIM LASMI
Vsi poznamo naporna jutra, ko se umivanje las opravi v nekaj minutah, preden odhitite skozi vrata. Toda dejansko obstaja dober razlog, da porabite samo 5 minut več za sušenje las!

Ko so lasje mokri, vlažni  in zunanje temperature krepko pod 0 stopinj, voda reagira tako, da zmrzne. Led utrdi lase in povzroči, da se lasje zlomijo oz nalomijo. Zato imate dober razlog, da preprosto iztisnete vlago z brisačo in posušite lase do popolnosti, preden odhitite ven na zimski mraz.

Če morate pri procesu sušenja las uporabiti sušilec za lase je še posebej pomembno, da uporabite pršilo za zaščito pred toploto.  Priporočamo našo Breakage Stop Thermal Protector (PRŠILO ZA LASE S TERMALNO ZAŠČITO). Toplotno zaščitno pršilo je narejeno iz ekološke rdeče pese. Rdeča pesa tvori naravni zaščitni ščit okoli las in pomaga preprečiti poškodbo na laseh.

3. NASVET : NASVET: PAZITE NA TRENJA PRI LASEH
Zimski mraz včasih zahteva, da se dodatno zavijete s kapo in šalom, vendar obstaja dober razlog, da razmislite, da to naredite v plasteh, če želite ohraniti sijoče lase, da se ne zlomijo oz. poškodujejo.. Ko se naši lasje nenehno drgnejo ob, na primer šal, nenehno prihaja do trenja, kar povzroči obrabo - lom las. Lasje pri vratu tvorijo majhne vozličke, ko nosite šal? Temu se morate izogniti.

Seveda ne priporočamo, da si ne nadenete rute ali kape, ampak ravno nasprotno, da pazite na nego las, da bo trenje ustvarilo čim manj poškodb. To lahko storite tako, da lase navlažite in mehčate z našim pomlajevalnim serumom z arganovim oljem in balzamom za vlaženje, ki hkrati preprečuje poškodbe na laseh in suhe lase.

4 NASVET : ZNEBI SE SUHIH LAS Z ZDRAVIM RAVNOVESJEM VLAGE 
Ne moremo reči dovolj! Vlaga, vlaga in še več vlage je pot do zdravih in sijočih las tudi takrat, ko nam je vreme ne služi. Ne samo, da  našim razcepljenim konicam dobro dene olje za lase, olje dejansko pomaga tudi v boju proti statiki las .Statika v laseh se pojavi, ko je vlažnost nizka zaradi mraza, zaradi česar so naši lasje še bolj suhi in nagnjeni k ''naelektrenju''.

Priporočamo vzdrževanje zdravega ravnovesja vlage z uporabo dobrega in vlažilnega šampona in balzama. Naša serija Thickness Booster je popolna za ta namen. Izdelki vsebujejo aloe vero, ki je naravni vir vlage in hkrati zagotavlja prehrano v obliki vitaminov in beljakovin.