Dobrodošli v spletni trgovini M-natura

M-NATURA

Kako hrana vpliva na zdravje vaših las

Ali ste vedeli, da ima hrana velik vpliv tudi na zdravje Vaših las?

Zdravi lasje potrebujejo vitamine, minerale in vodo.

VODA - Tako kot ostali del vašega telesa, tudi lasje potrebujejo vodo, zato poskrbite za zadostno količino popite vode.

VITAMIN A in C - Ta dva vitamina sta zelo pomembna za proizvodnjo maščobe, saj ta deluje tudi lahko kot lastni balzam vašega telesa, saj varuje vaše lase in kožo ter tako zagotavlja, da ne izuši vašega telesa. Vitamin A in C vsebuje predvsem zelena zelenjava kot sta npr. špinača in brokoli, dober vir vitamina A pa je tudi korenje.

VITAMIN B - B-vitamin je zelo pomemben za vas če si želite zdrave lase, še posebej če ste fizično zelo aktivni. Ta vitamin vam podari močne in sijajne lase. Vir B-vitamina najdete v polnozrnatih izdelkih, kalčkih, orehih, grahu, gobah,...

MINERALI : Magnezij, Kalcij, Cink in Železo so vsi minerali, ki vplivajo na moč in zdravje vaših las, še posebej če dojite ali pa ste veliko športno aktivni .

ESENCIALNE MAŠČOBNE KISLINE - Omega 6 in Omega 3 sta pomembni kislini za lase in telo nasploh. Omega 3 prispevajo k mehkemu in zdravemu lasišču. Dober vir Omega 3 dobite predvsem iz rib kot sta losos in skuša, lahko pa tudi iz lanenega semena, orehov, olja oljne ogrščice, lanenega in orehovega olja.

BELJAKOVINE - Beljakovine pomagajo k trdnosti vaših las in pomagajo pri sami rasti las. Najlažji način za pridobitev beljakovin so meso, jajca, ribe, mlečni izdelki, fižol in razni oreščki. Ena izmed posledic pomanjkanja vitaminov in mineralov je, da vaši lasje postanejo tanki in izgubijo sijaj.

STABILEN KRVNI SLADKOR - Poskrbite zato, da bo vaš krvni sladkor stabilen, saj ima le ta velik pomen v telesu, saj vpliva na proizvodnjo maščob. Preveč maščob pa lahko povzroči mastne lase.

Zdravje vaših las je zelo odvisen od vašega življenkega sloga. Če ste pod stresom, vdihavate cigaretni dim, pojeste veliko sladkorja, popijete veliko alkohola, imate alergije ter pomanjkanje spanja, vaše telo trpi. Vključno z lasmi.

Če povzamemo vse skupaj, Vaši lasje odražajo splošno stanje Vašega telesa, zato je zdrav način življenja ključnega pomena.